Indendørs tans vs. udendørs tans

Der er to måder at få en rigtig tan – du kan gøre udendørs i solen, eller du kan gøre inde i en garvning booth på en salon. Hver metode garvning har sine fordele og svagheder:

Indendørs garvning -Det gør det muligt at kontrollere mængden af tid, du tilbringer i solen, ideelt til at mindske afbrænding. Det giver dig også mulighed for at tan i løbet af vinteren, når det er for koldt til at gøre udendørs. Garvning kabiner kan dog være mere farligt, især når de anvendes for ofte.

Udendørs Tanning – Det er velsagtens mere behageligt. Du kan spille sport eller nyde vandet, garvning i processen. Det kan heller ikke være helt så farlige på et UV-basis i form af hvor meget UV eksponering, du modtager i en lignende mængde tid. Men udendørs garvning er også upræcis, da hele kroppen ikke udsættes for UV-stråler på et givent tidspunkt. Desuden er det meget let at bruge for lang tid i solen og få en alvorlig forbrænding, fordi der er mindre kontrol, mens du garvning.

sn-tanning

Klart, at der er en række forskelle mellem disse to garvning metoder. Der er imidlertid en række ligheder samt. Nedenfor er nogle af lighederne mellem indendørs og udendørs garvning.

Tanning ligheder

1. Du kan Tan

Måske den mest tilsyneladende lighed er, at begge tilbyder dig de samme garvning evne. Begge bruger UV-stråler, der giver din krop til at fremme melanin produktionen og ændre farven på din hud.

2. Du kan brænde

Selvfølgelig, en anden lighed er, at med begge systemer kan du brænde og brænde hårdt. I solarier på solcentre har du en langt bedre chance for at styre din tid i maskinen, så afbrænding er mindre sandsynligt, men bare fordi det er mindre sandsynligt, betyder ikke, det er umuligt. Afbrænding er stadig altid muligt, især hvis du fejlbedømmer, hvor længe du skal være i kabinen.

3. Tanning Sværhedsgrad

Hvis du har et problem garvning udendørs på grund af lys hud, osv, vil du også have det samme problem garvning indendørs. Tilsvarende, hvis du er en person, at fregner i stedet for tans, er du stadig kommer til at fregne stedet tan i solarium. UV-stråler, som garvning kabiner er identiske med de UV-stråler, som solen.

overordnede forskelle

Virkeligheden er, at garvning kabiner, og solen er begge nøjagtig det samme med hensyn til deres virkninger på din hud og krop. Forskellene ligger i bekvemmelighed og nydelse, samt graden af kontrol. Sun garvning kan være sjovere, samt gratis, men du har mindre kontrol over din tan. Garvning kabiner give dig en stor kontrol, som kan medvirke til at reducere din risiko for at brænde, men det koster penge og har de samme sundhedsrisici. Samlet er de begge anstændige muligheder for dem, der har brug for en tan og som du vælger, er hovedsageligt baseret på din egen personlige præferencer.

Hvilket er sikrere – Indendørs eller udendørs Tanning?

Garvning kan aldrig betragtes som sikre. Tans selv er et resultat af hudskader, og som sådan du ikke kan få en tan, medmindre du beskadige din hud. Klart så er der ikke sådan noget som en sikker tan, fordi en tan er resultatet af din hud at være usikre.

Men der er ingen tvivl om, at folk elsker at tan, og selvom det kan forårsage din hud skader, resultaterne gøre dig vises sundere. Som følge heraf vil garvning altid fortsætte med at være et populært procedure til forøgelse ens skønhed. Så næste skridt er at finde ud af hvilken metode garvning er sikrere, så i det mindste du kan reducere mængden af skader, du modtager på din hud. Der er to måder at få en rigtig tan på din krop:

Udendørs i solen
Indendørs i en Tanning Booth

Begge disse emne din hud for UV-stråler, der forårsager skaden, er nødvendigt for at give dig selv en tan. Så hvilken en af disse to muligheder er sikrest?

Tanning Bed Fordele

Solarier tilbyde dig en række fordele, som du ikke får fra solen. Den mest grundlæggende fordel er kontrol. Når du er i solen, mængden af UV-stråler, og den tid du bruger garvning din krop er i konstant flux. Du sandsynligvis bevæger sig rundt, er der mennesker walking ved (skabe skygger), der er skyer – der er ingen måde at måle præcist, hvor meget sol du har modtaget.

Solarier giver dig fuld kontrol over din tan. Der er ingen skygger, og der er ingen gætteri. Hvis du indstiller solariet til 10 minutter, så du får UV stråler over hele kroppen i præcis 10 minutter. At kontrollen kan helt sikkert hjælpe dig med at sikre, at du brænder mindre og reducere unødvendige solskader.

Tanning Bed Svagheder

Dog, at kontrol også kommer med en omkostning. UV-stråler, at solarier brusebad på din krop er værre for din hud end solen. Din hud får langt mere skade i de 10 minutter er du i en garvning booth, end det ville i en tilsvarende 10 minutter i solen. På samme måde mens du kan styre din UV-eksponering i solarium, vil du stadig nødt til at bruge tid udenfor, og mens du er udenfor, du kommer til at modtage yderligere skader på strålerne, du har modtaget i solariet. Medmindre du er konstant slathering en meget høj SPF på din krop, er der vil være tidspunkter, hvor garvning ikke er i din kontrol.

Samlet Tanker

Både solarier og solbadning er farlige. Solarier tilbyder større kontrol, men med risiko for barskere UV eksponering, mens tid i solen er ikke så skadelig, men er udsat for fejl. Den sikrere metode vil være den metode, du tror, du kan styre det bedste for at reducere unødig solen. Hvis du mener at du kan undgå solens skader, måske bedre en solarium. Hvis du mener at du ikke vil overdrive din sol eksponering, herunder forlader solen, selv før du har modtaget så meget som nødvendigt, solbadning er en bedre løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *